Predstavljanje knjige „Lijepe priče o Edi Budiši“.

U petak 24. rujna 2021. u Multimedijalnom centru Rovinj održano je predstavljanje knjige „Lijepe priče o Edi Budiši“.

Riječ je o svojevrsnom zborniku književnih kritika, osvrta i tekstova na Budišinu prozu. Knjiga donosi tekstove pisane o Budiši i njegovom književnom djelu koji su bili rasuti po periodici (Studentski list, Quorum, Polet, Oko, Vijenac, Vjesnik, Nova Istra, Politika, Polja, Književna reč…) i drugim publikacijama. Prvi dio knjige donosi 22 teksta 16 autora koji dokumentiraju izuzetnu recepciju i važnost Budišinog djela, a čiji su autori eminentna imena u književnosti u Hrvatskoj i Srbiji. Na predstavljanju su, uz urednike, govorili Vlaho Bogišić, Nikola Petković, Velid Đekić i Tonči Valentić.

Predstavljanje je organizirala Kuća za pisce – Hiža od besid uz suorganizatora Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja te pokroviteljstvo Grada Rovinja i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

Knjiga je objavljena u godini kada se po deseti puta dodjeljuje Nagrada „Edo Budiša“ koja nosi ime ovog rovinjskog književnika s nadom da će čitatelji ponovno otkriti Edu Budišu – majstora kratke pripovjedačke forme.

Neven Ušumović
Iva Ciceran