Ivana Bodrožić u Kući za pisce

U Kuću za pisce – Hižu od besid stigla je Ivana Bodrožić koja će do kraja srpnja boraviti u Pazinu. Ivana je u Kuću za pisce stigla kao dobitnica nagrade „Edo Budiša“ koju je dobila prošle godine za zbirku kratkih priča „100% pamuk“.

Ivana Bodrožić  u hrvatsku književnost ušla je kao pjesnikinja, a veću je medijsku pozornost privukla svojim prvim romanom “Hotel Zagorje” za kojeg je osvojila i književnu nagradu Kiklop. Nakon poezije i romana Ivana Bodrožić odlučila se i na pisanje kratkih priča. U zbirci “100% pamuk” Ivana Bodrožić svoje likove smješta u realni socijalni  kontekst, a kroz 15 priča govori ponajviše o ženskim likovima, a sama je autorica rekla da često u svojim tekstovima reagira na pojave u društvu koje traže reakciju iako  djelovanje u medijskom prostoru sa sobom nosi dozu odgovornosti. “Smatram da sve ove stvari koje mi imamo danas i možda ih uzimamo zdravo za gotovo, kao što je na primjer, dostupnost obrazovanja, zdravstvene skrbi, opismenjavanje – sve je to rezultat nečijeg društvenog angažmana. Ništa to nije došlo samo od sebe, za sve to su zaslužni ljudi koji su se nekad odlučili angažirati zbog društvenog interesa i treba toga biti svjestan. Ako imate neki prostor treba govoriti o stvarima”, istaknula je autorica prošle godine u Pazinu na dodjeli nagrade „Edo Budiša“.

Ivani je nedavno objavljen i novi roman „Rupa“ koji je odmah po objavi vrlo burno odjeknuo u javnosti. O tom romanu, ali i o drugim autoričinim djelima bit će riječi na književnom druženju na terasi Kuće za pisce, ovoga četvrtka, 14. srpnja u 12 sati.