Noć knjige – Književno druženje s Anom Đokić Pongrašić

22.04.2016. – 19:30 sati

Manifestacija Noć knjige održava se petu godinu zaredom i njome se daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja te što je vezano uz književno stvaralaštvo.

Noć knjige 2016. održat će se ove godine u petak, 22. travnja na Dan hrvatske knjige tj. uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Travanjska gošća Kuće za pisce – Hiže od besid je Ana Đokić Pongrašić književnica, književna kritičarka, dramska spisateljica iz Zagreba. U Pazinu će boraviti mjesec dana te će za to vrijeme pisati i održati druženje s čitateljima u svome novome domu.

Ana je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dosad je objavila preko trideset romana, drama, zbirki priča i slikovnica. Njezini tekstovi prevođeni su, objavljivani i igrani u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Francuskoj i Njemačkoj. Kao urednica, potpisuje preko trideset knjiga suvremenih hrvatskih autora, te tri antologije suvremene hrvatske proze. Aktivno se bavi  popularizacijom knjige i književnosti te likovne umjetnosti među djecom i mladima. Ana Đokić je bila inicijator i prvi umjetnički voditelj (2003.-2007.) prve hrvatske  udruge pisaca i ilustratora Autorska kuća. Od 2007. vodi udrugu Knjiga u centru kroz koju realizira najveći dio svojih umjetničkih aktivnosti.

Druženje s publikom održat će se u petak, 22. travnja u 19:30 sati u Kući za pisce – Hiži od besid.