Rezidencijalni program za autore/ice i književne prevoditelje/ice iz Njemačke za 2016. godinu

Kuća za pisce „Hiža od besid“ u Pazinu, uz potporu Istarske županije i Grada Pazina, u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien raspisuje natječaj za rezidencijalni program za autore/ice i književne prevoditelje/ice iz Njemačke za 2016. godinu.
Program omogućuje jednomjesečni boravak u Pazinu u Istri za književni rad, upoznavanje hrvatske književne scene i kulturnog života Istre te predstavljanje vlastitoga rada istarskoj publici. Boravak stipendista iz Njemačke dio je međunarodnog programa pazinske Hiže od besid. Stipendisti jednako kao i gosti iz drugih zemalja mogu raditi na vlastitom projektu/djelu, a od njih se očekuje da na predstavljanjima i čitanjima u istarskim gradovima svoj rad/projekt/djelo predstave lokalnoj publici. Događanja/čitanja/prezentacije organizira Gradska knjižnica Pazin.

Rezidencijalni program obuhvaća preuzimanje putnih troškova (let economy class, vlak 2. razreda), jednomjesečni smještaj u apartmanu i jednokratnu stipendiju od 1000,00 eura. Jednomjesečni boravak moguć je od svibnja do listopada 2016.

Za prijavu na natječaj potrebna je slijedeća dokumentacija/informacije:
• životopis s popisom publikacija
• željeno razdoblje boravka u Pazinu
• kontakt-podaci
• motivacijsko pismo: kratak opis planiranih aktivnosti
• preporuke (izdavačkih kuća, književnih udruga, književnih festivala i sl.)

Molimo Vas da tražene podatke pošaljete e-mailom (na obje adrese) na: kucazapisce@gmail.com il@zagreb.goethe.org sa subjektom: Prijava za rezidencijalni program Pazin 2016. Rok za prijave je do31. svibnja 2015.