Rezidencijalni program za autore/ice i književne prevoditelje/ice iz Njemačke 2014.

Kuća za pisce „Hiža od besid“ u Pazinu, uz potporu Istarske županije i Grada Pazina i u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien raspisuje natječaj za rezidencijalni program za autore/ice i književne prevoditelje/ice iz Njemačke za 2014. godinu.

Program omogućuje jednomjesečni boravak u Pazinu u Istri za književni rad, upoznavanje hrvatske književne scene i kulturnog života Istre te predstavljanje vlastitoga rada istarskoj publici.
Boravak stipendista iz Njemačke dio je međunarodnog programa pazinske Hiže od besid. Stipendisti jednako kao i gosti iz drugih zemalja mogu raditi na vlastitom projektu/djelu, a od njih se očekuje da na predstavljanjima i čitanjima u istarskim gradovima svoj rad/projekt/djelo predstave lokalnoj publici. Događanja/čitanja/prezentacije organizira Gradska knjižnica Pazin.

Rezidencijalni program obuhvaća preuzimanje putnih troškova (let economy class, vlak 2. razreda), jednomjesečni smještaj u apartmanu i jednokratnu stipendiju od 1000,00 eura. Jednomjesečni boravak moguć je od svibnja do listopada 2014.

Za prijavu na natječaj potrebna je slijedeća dokumentacija/informacije:

  • životopis s popisom publikacija
  • željeno razdoblje boravka u Pazinu
  • kontakt-podaci
  • motivacijsko pismo: kratak opis planiranih aktivnosti
  • preporuke (izdavačkih kuća, književnih udruga, književnih festivala i sl.)

Molimo Vas da tražene podatke pošaljete e-mailom (na obje adrese) na: kucazapisce@gmail.com i il@zagreb.goethe.org sa subjektom: Prijava za rezidencijalni program Pazin 2014.

Rok za prijave je do 31. svibnja 2013.